Фондация За Семейството Децата, 110DG-Slancheva-Mechta-Izrabotka-na-UebSajt-Yuppiedu.com-HomePage

АКТУАЛИЗИРАНИ ПРАВИЛА ЗА РАБОТА В ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ

Уважаеми родители,

Безопасността, опазването и защитата на децата са от първостепенно значение в работата на детската градина. В ситуацията на COVID-19 екипът на ДГ 110 търси най-адекватните мерки за осигуряване на безопасна и здравословна среда, позволяваща постепенното възобновяване на процеса на педагогическо взаимодействие в детската градина, при спазване на строги противоепидемични мерки. За целта екипът на ДГ 110 е разработил правила, които са задължителни за спазване от всички – деца, родители и персонал на детската градина.

Напомняме Ви, че към момента единставената сигурна и безопасна среда е домашната. Но за тези, които са заявили желание децата им да възобновят посещението си в детската градина е създадена организация, която да осигури максимално възможна безопасност за всички участници в процеса.

  • Децата, които ВЪЗСТАНОВЯВАТ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ НА детската градина, представят в детската градина следните документи:
  • – при отсъствие от детска градина за повече от 30 дни по епидемични показания се представя еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии,
  • – при отсъствие за повече от 2 месеца – еднократен отрицателен резултат за чревни паразити съгласно чл.4, ал.4 от Наредба № 5 от 2006 г. за диагностиката, профилактиката и контрола на местните паразитози (ДВ, бр. 40 от 2006 г.).
  • С оглед опазване здравето на децата и предотвратяване струпване на родители и деца пред кабинетите на общопрактикуващите лекари, родителите, които са преценили, че детето им ще възобнови посещението, вместо медицинска бележка за контакт със заразно болен, могат да декларират обстоятелството, че не им е известно детето да е било в контакт със заразно болни и нямат признаци на заразно заболяване през последните 14 дни – информирано съгласие /декларация/ по образец.
  • При провеждане на планов прием на новоприети деца, същите се приемат в детската градина след представяне на следните документи съгласно Наредба № 3 от 05.02.2007 г. за здравните изисквания към детските градини, ПОДРОБНОСТИ ТУК
  1. Деца с хронични заболявания ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат консултирани с личен лекар дали здравословното им състояние позволява да посещават ДГ в тази обстановка.
  2. Не се допуска струпване на родители и деца на едно място при водене и взимане. Всяко дете се придружава от един възрастен и изчакват на дистанция минимум 2 метра от останалите. Воденето и взимането става по определен график/ред, с който родителите ще бъдат запознати.
  3. Задължително е спазването на обозначените вход, изход и посока на движение в двора на детската градина.
  4. Родителите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА С МАСКА/ШЛЕМ на територията на детската гредина и двора.
  5. Приемът на децата е от 7,30 до 8,45 часа. .
  6. Децата преди да влязат в детската градина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минават през филтър от медицинска сестра и/или друг упълномощен член на персонала.
  7. Деца с признаци на заболяване не се допускат в детската градина.
  8. Да бъде подсигурен плик, в който да се поставят външните обувки след преобуване.
  9. Родителите НЕ ВЛИЗАТ в сградата на детската градина и спазват необходимата дистанция от персонала на детската градина и другите родители и деца.

Подробно с всички правила и мерки може да се запознаете тук:

ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА НА ДГ 110

Задължения на родителите

Декларация от родителите

Мерки за безопасна работа

Полезна информация

Правилно миене на ръце

Правилно поставяне на предпазна маска